Pět věcí, které děláte v kuchyni špatně!

Máte pocit, že si ve své kuchyni počínáte bezchybně? Nyní vám dokážeme, že i banality mohou výrazně ovlivnit kondici vašeho organismu. Přečtěte si pár rad, které napomohou k dokonalému chodu vaší kuchyně i kulinářským schopnostem!

společné vaření
Solení

Většina lidí solí až moc. Vezměte si, kolik soli dáte jen do míchaných vajec k snídani, jak si osolíte americké brambory k obědu a jestli si náhodou k večernímu koukání na televizi nevezmete balíček brambůrků. Solení se povinně omezuje bohužel jen v jídelnách, které navštěvují děti,ale mělo by tomu tak být i v domácnosti.

Káva

Neumíte si představit, že byste ráno vstali a nedali si kávu? Je to jeden z nejhorších zlozvyků, které můžete mít. Vaše tělo si na pravidelný přísun kofein navykne a rozhodně to pro Vás není dobré. Zkuste si ráno dát čaj, který obsahuje tein. Uvidíte, že chuť na kávu Vás brzy přejde. Bonusem pití čaje může být i to, že Vás nevysušuje jako káva a navíc zahání chuť k jídlu (například zelený čaj, který lidé pijí při držení redukčních diet).

Utěrky a houbičky

Netýká se to stravy, ale týká se to každé domácnosti. Když utíráte linku, zajisté jednu z nich použijete. Věděli jste, že by se měla používat maximálně čtyři dny, jinak se na ní začnou hromadit bakterie, které následně přenášíte používáním po celé kuchyňské lince?

malé kořenky
Teflonová pánev

Tato pánev je velmi náchylná na poškrábání, to už jste si zajisté sami ověřili. Nikdy tedy při přípravě pokrmů nemíchejte suroviny lžící nebo jinými kovovými nástroji, které v kuchyni najdete. Použijte silikonové stěrky nebo dřevěné vařečky.

Údržba trouby

Troubu byste správně měli čistit po každém použití, alespoň setřít hadrem případné olejové skvrny nebo jinou špínu. Pokud můžete, používejte pěnové prostředky , které se nechají určitou dobu působit a poté se smyjí vodou!